123-3D.se Prisjakt!Pricerunner!Google! Powered by 123ink.se
BLACK FRIDAY!!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)
 

Populära produkter

Hjälpcenter!
 

3D-skrivare

Vi har massor av 3d skrivare från de allra populäraste märkena till mer exklusiva märken och allt däremellan. Här kan du hitta både filamentskrivare och resinskrivare, för nybörjare, för proffs och mycket mer. Vi erbjuder en mängd olika 3D skrivare till mycket fördelaktiga priser.

3D teknik

Populära märken

1 - 0 av 0

Populära 3D skrivare till låga priser

Vi har många högkvalitativa och populära 3D skrivare som vi säljer till låga priser. Det går att finna bra skrivare från en mängd olika varumärken i olika prisklasser. Det är enkelt att hitta den 3D skrivaren som man söker efter genom att klicka på dem olika kategorierna. 

Beroende på vilken typ av skrivare man är ute efter kan man klicka på den kategorin som tilltalar en bäst. Är man t.ex. ute efter en resinskrivare så är det bara att klicka på den kategorin. Man får då fram alla skrivare som använder resin och kan enkelt välja den som man vill ha.
Bläckan ger tips
TIPS!
Om du känner dig osäker kan du läsa den här guiden, som handlar om vad man ska tänka på när man ska köpa en 3D skrivare.

Det finns olika typer av 3D printer

Det två vanligaste typer av 3D printer är; dem som använder filament och dem som använder resin (harts). Inom dessa grupper finns det även fler skillnader. Förutom att utskriftstekniken är olika så är även materialet som används för utskriften annorlunda.
Bläckan ger tips
TIPS!
Läs mer om skillnaderna mellan filamentskrivare och resinskrivare och deras fördelar och nackdelar.

3D skrivare som använder filament

Dem skrivare som använder filament kallas även för FFF / FDM skrivare och är det allra vanligaste 3D skrivarna. Det är från början två olika typer av skrivare men skillnaden är så liten att man av den anledningen kallar alla filamentskrivare för FFF / FDM skrivare.
  • FDM skrivare(Fused Deposition Modeling) använder sig av filament som den extruderar (i ett smält tillstånd) genom munstycket (nozzle) i en print chamber (utskriftskammare).

  • FFF skrivare (Fused filament Fabrication) fungerar på samma sätt fast utan en heated print chamber. Det var på grund av en patent som man inte kunde använda FDM. För många är FFF och FDM skrivare samma sak.

3D skrivare som använder resin

I gruppen 3D skrivare som använder resin (flytande harts) så finns det två olika typer av skrivare. De använder olika typer av utskriftsteknik och lite olika material. Det två olika typer av resinskrivarna kallas för SLA / DLP skrivare. Båda skrivartyperna använder flytande harts men är anpassade efter deras utskriftstekniker.
  • SLA skrivare (Stereolithography) använder sig av en laserstråle för att det flytande materialet ska stelna. Den belyser lager för lager i mjuka rörelser och kan på så sätt skapa mycket detaljerade utskrifter.

  • DLP skrivare (Digital Light Process) använder sig av UV ljus från en LCD projektor för att få materialet att stelna. Den delar in 3D objektet i pixlar och belyser dem lager för lager, vilket resulterar i en snabb utskriftshastighet.

Välj bland färdigmonterade 3D skrivare och byggsatser

De flesta 3D printers man köper är fabriksmonterade och det är i princip bara att koppla in och börja skriva ut (man måste även installera programvaran). Dessa skrivare har allt som man behöver. Vill man vid ett senare tillfälle uppgradera 3D skrivaren så finns det att köpa till de flesta skrivare.

För de som vill bygga sin egna 3D skrivare så finns det även byggsatser att köpa. De innehåller alla delarna man behöver men man får bygga ihop allt själv.

Användbara produkter till 3D skrivare

Det medföljer inte alltid filament när man köper en 3D skrivare och om det gör det så är det bara så att man kan testa skrivaren. Passa därför på att köpa filament eller resin så att du kan börja skriva ut på en gång. Vill man köpa ett extra munstycke eller om man vill uppgradera till en dual extruder så hittar man de enklast i delar till 3D skrivare.
 

Vanliga frågor

Vad ska man tänka på vid köp av 3D skrivare?

Det viktigaste är att veta vilka typer av 3D objekt man vill skriva ut. Ska man skapa större prototyper så är en FFF/FDM skrivare med stor byggvolym att rekommendera. Vill man skapa mindre föremål med hög detaljrikedom så är SLA/DLP skrivare att rekommendera.

Hur mycket kostar en 3D printer?

En 3D printer kan kosta från 1 700 kr till över 150 000 kr och allt däremellan. Är man nybörjare så rekommenderar vi att man börjar med en färdigmonterad filamentskrivare (FFF/FDM skrivare). Dem vi rekommenderar brukar kosta mellan 2 000 till 4 000 kr.

Vad kan man skriva ut med en 3D skrivare?

Med en 3D skrivare kan man skriva ut tredimensionella föremål även kallat 3D objekt. Det kan vara alltifrån leksaker, figurer, delar till olika maskiner och mycket mer. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Har du frågor eller funderingar? Kolla in vårt hjälpcenter, det är en stor 3D guide där vi samlat all information gällande 3D skrivare och 3D printing. Du är självklart också välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna.